Sinaxa în Protopopiatul Sascut

Preoţii Protopopiatului Sascut s-au reunit luni, 11 februarie, la Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din parohia Drăguşani-Parava, judeţul Bacău. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Părintele Adrian Alexandrescu de la parohia Meleşcani a susţinut referatul cu tema "Aspecte pastoral-misionare în opera părintelui Dumitru Stăniloae". La slujbă au participat, alături de preoţii Protoieriei Sascut, credincioşi laici.

PS Ioachim Băcăuanul a adresat un cuvânt de învăţătură celor prezenţi în care a făcut referire la Evanghelia din Duminica a 16-a după Rusalii.

"PS Ioachim Băcăuanul ne-a îndemnat să înmulţim talanţii dăruiţi prin Taina Hirotoniei şi să-i facem să sporească în sufletele credincioşilor. De asemenea, Preasfinţia Sa a apreciat unitatea preoţilor din cuprinsul protoieriei noastre şi activitatea dinamică care se desfăşoară din punct de vedere administrativ. Prin eforturile preoţilor acestui protopopiat, înfiinţat acum trei ani de zile, activitatea noastră se desfăşoară în mod fluent. Astfel, PS Ioachim Băcăuanul şi-a exprimat mulţumirea faţă de acest aspect al activităţii pastoral misionare şi administrative din viaţa preoţilor Protopopiatului Sascut", a relatat pr. Ioan Negoiţă, protopop al Protopopiatului Sascut.