Simpozionul „Ierarhul Melchisedec Ştefănescu şi reafirmarea ortodoxiei româneşti”

În a doua parte a zilei, sărbătoarea prilejuită de serbarea Zilelor „Episcop Melchisedec, ajunsă la la cea de a 13 ediție, organizată cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a continuat la Catedrala Arhiepiscopala din Roman, unde s-a oficiat slujba de Priveghere de către PS Ioachim Băcăuanul alături de un sabor de preoți și diaconi.

Sărbătoarea a continuat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Melchisedec Ștefănescu” din Roman, unde a avut loc Simpozionul „Ierarhul Melchisedec Ştefănescu şi reafirmarea ortodoxiei româneşti”. Conferinţa cu tema „Episcopul Melchisedec Ştefănescu ctitor al studiilor de Cultură veche românească” a fost susţinută de dl. Prof. univ. dr. Dan Zamfirescu, ca și invitat de onoare al Centrului Eparhial și al Fundației „Episcop Melchisedec”.

A urmat apoi un concert de muzică religioasă sacră susținut de corala Seminarului din Roman, dupa care a fost lansată cartea „Biografii” a Episcopului Melchisedec Ştefănescu, prezentată de Arhim. Pimen Costea, Exarh Eparhial.

La final a avut loc premierea elevilor participanţi la Concursul „Episcopul Melchisedec Ştefănescu, personalitate emblematică a culturii şi spiritualităţii româneşti de catre PS Părinte Ioachim unde a ținut și un deosebit cuvânt de învățătură. Seara s-a încheiat cu un vernisaj de carte veche, imagini, numismatică şi materiale documente.