Sfințirea Altarului Bisericii din Pradaiș, Protopopiatul Sascut

De ziua Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, satul Pradaiș, din parohia cu același nume, comuna Huruiești, a fost în sărbătoare, cu ocazia sfințirii altarului bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului și Sf. Mare Mc. Gheorghe”, de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.

Noul locaș de cult a fost ridicat prin osteneala preotului paroh, Păunoiu Constantin (numit în această parohie în luna iunie 2010), cu sprijinul enoriașilor,al autorităților locale și centrale, pe locul vechii biserici mistuită de un incendiu în Vinerea Mare 2010 (02 aprilie),precum pasărea Foenix, mai frumos și mai luminos.

La bucuria credincioșilor din Pradaiș au fost părtași și credincioși din parohiile vecine care s-au adunat în număr mare însoțind preoții din parohiile lor pentru a se bucura de binecuvântarea ierarhului lor.

În cuvântul Său, PS Ioachim a subliniat importanța momentului conștientizând pe cei prezenți asupra importanței pe care o are prezența la Sf. Liturghie, ca pregustare a împărăției cerurilor și rolul pe care îl are Biserica în lucrarea mântuitoare, arătând totodată și contribuția pe care au avut-o sfinții sărbătoriți astăzi, la răspândirea creștinismului.

Pentru efortul depus la ridicarea acestui sfânt locaș, preotul paroh a primit distincția de iconom, iar celor care s-au evidențiat în executarea lucrărilor, li s-au înmânat de către PS Ioachim, distincții de vrednicie.