Sfințire de Biserică în Parohia „ Moldoveni II”, Protopopiatul Buhuși

În urma finalizării lucrărilor de restaurare a bisericii cu hramul „Sfântul Nicolae”, din Parohia Moldoveni II, Comuna Moldoveni, Protopopiatul Buhuși, lucrări coordonate de Părintele paroh Costel Ciprian Cercel, în data de 16 octombrie 2011, s-a resfințit vechiul lăcaș de cult de către P.S. Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Biserica a fost construită în anul 1852, pe locul unui mai vechi lăcaș de cult. Lăcașul are planul treflat, pronaosul dreptunghiular, absidele laterale și a a altarului dreptunghiulare.

La acest momet au participat P.C. Pr. Protopop Vasile Cozma, Protopop al Prtotopopiatului Buhuși, P.C. Pr. Protopop Florin Țuscanu, ca și fiu al satului, Protopop al Prtotopopiatului Roman un sobor de preoți, reprezentanți ai autorităților locale, precum și un număr mare de credincioși, aducând prin aceasta laudă lui Dumnezeu, Care i-a învrednicit să împlinească această lucrare.

Pentru deosebitele lucruri care le-a realizata, Pr. Paroh a fost hirotesit iconom-stravofor. Persoanelor care au adus o contribuție acestor lucrări li s-au înmânat Distincție de vrednicie din partea Ierarhului.