Sfințire de Biserică în Parohia „Fundu Tutovei”, Protopopiatul Bacău

În urma finalizării lucrărilor de construcție a bisericii cu hramul „Izvorul Tămăduirii” și „Sf. Cuvioasa Parascheva”, din Parohia Fundu Tutovei, Comuna Plopana, Protopopiatul Bacău, lucrări coordonate de Părintele paroh Daniel Marari, în data de 15 octombrie 2011, efortul depus de fiecare se vede încununat, prin săvârșirea slujbei de târnosire de către P.S. Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Piatra de temelie a fost pusă în anul 2004, de către PS Părintele nostru Ioachim, potrivit programului inițiat de Preasfinția Sa, „nici un sat fără biserici”. Biserica este construită în stil Moldovenesc, cu o turlă pe naos.

Ansamblul eclesial mai cuprinde un altar de vară cu hramul celor patru Sf. Ierarhi ai Eparhiei, unde s-a oficiat și Sf. Liturghie arhierească de azi, și o Troiță de marmură ridicată în cinstea eroilor români.

La acest momet au participat P.C. Pr. Protopop Constantin Tomozei, Protopop al Prtotopopiatului Bacău, un sobor de preoți, reprezentanți ai autorităților locale, precum și un număr mare de credincioși, aducând prin aceasta laudă lui Dumnezeu, Care i-a învrednicit să împlinească această lucrare.
   
Pentru deosebitele lucruri care le-a realizata, Pr. Paroh Daniel Marari a fost hirotesit iconom-stravofor. Persoanelor care au adus o contribuție acestor lucrări li s-au înmânat Distincție de vrednicie din partea Ierarhului.