Sărbătoarea metocului de la Valea Budului

Sfinții Apostoli Petru și Pavel au constituit prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii prezenți la biserica din Valea Budului, ce îi are ca ocrotitori pe cei doi mărturisitori ai dreptei credințe din primul veac creștin.

În cadru solemn specific marilor sărbători creștinești, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Sfintei Liturghii, în prezența autorităților locale, a credincioșilor din localitate și a celor din Bacău, veniți special pentru acest eveniment. Răspunsurile la strană au fost date de corala maicilor de la mănăstirea ”Buna Vestire” din Tisa Silvestri.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a anunțat faptul că complexul bisericesc de la Valea Budului a devenit metoc al Centrului Eparhial de la Roman.

”Ne dorim ca acest spațiu binecuvântat de Dumnezeu să fie, în continuare, un loc de pace, de liniște, de rugăciune, în care toți cei dornici să participe la viața în Hristos după rânduiala ortodoxă”, a precizat, printre altele Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.