Sărbătoare la Biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena" din Bacău

Sfinții Împărați Constantin și Elena au fost sărbătoriți astăzi cu bucurie și cu dragoste și în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în Municipiul Bacău.

PS Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a săvârșit Sf. Liturghie la Biserica „Sf. Imparati Constantin și Elena”, zona centrală a Bacăului.

La această slujbă arhierească au participat un sobor de preți și diaconi, autorități locale și județene, precum și mulțime de credincioși ce au venit să-i cinstească pe Marii Sfinți.

Toți cei prezenți au avut ocazia să se închine la Sfintele icoane ale Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Giurgeni și Parohia Trifești, precum și la racla cu sfintele moaște din Catedrala Arhiepiscopală din Roman, aduse aici în cadrul procesiunii ce a avut loc duminică, în contextul Anului Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena.

În final după ce o mare parte din credincioși s-au împărtășit cu Sântul Trup și Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos, PS Ioachim a ținut un cuvânt de învățătură celor prezenți, în care a explicat semnificația Anului Omagial închinat Sf. Împărați Constantin și mama sa Elena, inițiativa P.F. Părinte Daniel. Cu această ocazie s-a făcut și o slujbă de pomenire ctitorilor bisericii, iar părintele paroh Ioan Chiribau pentru frumoasele organizări a primit distincție Mitropolitană, Crucea Moldovă.