Rugăciuni pentru alinarea suferințelor, la ceas de seară

Sub lumina crucii ce veghează deasupra satului Valea Budului de la înălțimea dealurilor înconjurătoare, la biserica metocului chiriarhal „Acoperământul Maicii Domnului” s-a săvârșit vineri seara, aproape de straja nopții, taina Sfântului Maslu. Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un numeros sobor de preoți, a rostit rugăciunile de alinare și vindecare a suferințelor trupești și sufletești pentru cei aflați într-un ceas de cumpănă al vieții lor.       


Tineri și bătrâni, credincioșii au luat calea Moineștiului poposind la ceas de seară în mijlocul celui mai nou așezământ monahal pe care l-a rânduit Dumnezeu pe meleagurile băcăuane. Prin citirea celor șapte Evanghelii și a rugăciunilor, cei 14 preoți, în frunte cu PreaSfințitul Episcop Ioachim, l-au invocat pe Dumnezeu ca „doctor al sufletelor și trupurilor noastre, a Cărui milă este nemăsurată ...” sfințind untdelemnul și grâul aduse ca ofrandă de creștinii prezenți la săvârșirea Sfântului Maslu.

„Așa cum am promis – a subliniat PS Ioachim în cuvântul său de învățătură - în fiecare vineri din săptămânile Postului Crăciunului, am rânduit în așezămăntul acesta, pe colina de sub cruce, să facem în cursul nopții rugăciune pentru noi înșine și pentru tămăduirea bolilor noastre sufleteștí și trupești. Avem nevoie de tămăduire pentru că viața noastră este o cruce permanentă, este o purtare a bolilor și a consecințelor greșelilor noastre”.

La final, cei prezenți au fost miruiți cu untdelemn sfințit și, ca o promisiune, PS Episcop Ioachim a spus: „vom continua acest demers liturgic întrucât, regăsindu-ne în spațiul mistic al rugăciunii, ne regăsim în iubirea lui Dumnezeu. Rămâneți întru iubirea mea, așa cum a spus Hristos.”