Romașcanii și băcăuanii sunt așteptați să participe la cea mai mare procesiune din sudul Moldovei

Credincioșii din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului sunt invitați să participe, duminică, 24 martie, orele 16.00, la cea mai impresionantă procesiune organizată în această Eparhie, care va avea loc în Piața Roman Mușat din municipiul Roman.

Pe lângă sfintele icoane făcătoare de minuni, în cadrul manifestării din Duminca Ortodoxiei, cum este numită prima duminică din Postul Mare, vor fi purtate și racla cu sfintele moaște aflate în Catedrala Arhiepiscopală și cea în care se află părticele din Sf. Cuvioasă Parascheva.

Din inima Romanului, preoții și credincioșii, alături de PS Episcop Ioachim Băcăuanul, se vor deplasa spre Catedrală, cântănd imne specifice acestei zile deosebite, precum și imnul-acatist închinat „Ocrotitoarei Moldovei”.

Procesiunea se va încheia cu slujba Litiei, ce va fi oficiată de PS Episcop Ioachim înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Evenimentul de la Roman din Duminca Ortodoxiei deschide seria unor manifestări ample care se organizează anul acesta în întreaga Eparhie a Romanului și Bacăului, în cadrul anului omagial al Sfinților ~mpărați Constantin și Elena.