Resfințirea bisericii din parohia Lichitișeni, Protopopiatul Sascut

În duminica a VII-a după Paște, PS Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Lichitişeni, Parohia Vultureni, protopopiatul Sascut. Preasfinția Sa a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, locaș de cult unde, începând cu anul 2007, sub coordonarea PC Preot Aurel Cârlan, au fost efectuate lucrări de refacere a zidurilor exterioare, de schimbare a tâmplăriei, iar la interior a fost confecţionată o nouă catapeteasmă din lemn de stejar sculptat. De asemennea, biserica a fost împodobită cu odoare şi obiecte de cult. Tot acum a fost sfințit și asezământul social-filantropic cu hramul ,,Izvorul Tămăduirii”, altarul de vară şi o nouă casă parohială.

După sliujba de târnosire s-a oficiat Sf. Liturghie arhierească de către PS. Ioachim Băcăuanul, la care a participat PC Pr. Vicar administrativ Ioan Gherasimescu, PC Pr. Eugen Ciuche, consilier pe sectorul social-filantropic, PC Preot Negoiță Ioan, protopop de Sascut, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La acest momet au mai fost prezenți, reprezentanți ai autorităților locale și județene care au ajutat la restaurarea bisericii, precum și un număr mare de credincioși, aducând prin aceasta laudă lui Dumnezeu, Care i-a învrednicit să împlinească această lucrare.

La finalul Sf. Liturghii după ce s-au împărtășit cu Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos, PS Părinte Ioachim a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat rolul și importanța bisericii în viața comunității în general și a creștinului în mod special.

Pentru deosebitele lucrări pe care le-a realizat la biserică, PC Preot Aurel Cârlan alături de toate celelalte persoane care s-au implicat în viața parohiei au primit din partea ierarhului Distincții de vrednicie.