PS Ioachim Băcăuanul la ceas aniversar

În ziua de pomenire a Sfântului Sfințit Mc. Marcu, episcopul Aretuselor, vineri, 29 martie, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite în catedrala ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

În cadrul slujbei, preoții și diaconii, dimpreună cu credincioșii prezenți în sfântul locaș, au înălțat rugăciuni de mulțumire Bunului Dumnezeu pentru darurile revărsate acestei eparhii și asupra Preasfinției Sale, la ceas de bucurie duhovnicească, această zi constituind aniversarea zilei de naștere a PS Episcop Ioachim Băcăuanul.

După Dumnezeiasca Liturghie, preoții consilieri și inspectori eparhiali, alături de preoții protopopi, au participat la slujba de Te Deum, oficiată de Pr. Ioan Gherasimescu, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului. Cu acest prilej, părintele vicar a evidențiat într-o concisă și elocventă prezentare activitatea Preasfinției Sale, derulată în cei 13 ani de arhierie atât în plan administrativ, cât și social-filantropic și pastoral-misionar.

Prezent la eveniment dl Dan Laurențiu Leoreanu a mulțumit Preasfinției Sale pentru modul în care s-a implicat în viața comunității romașcane, constituind pentru toți un model prin viața și activitatea sa. De asemenea, acesta a oferit Preasfințitului Ioachim Băcăuanul ”Diploma aniversară”.

Un cuvânt de prețuire a adresat ierarhului și prof. Viorel Stan, inspector școlar general în cadrul ISJ Neamț, prezent la eveniment, alături de alți reprezentanți ai ISJ Neamț. La rândul său, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a ținut un cuvânt de mulțumire față de Bunul Dumnezeu și față de toți cei care i-au fost și îi sunt alături în frumoasa dar dificila misiune.

”Mă rog lui Dumnezeu și mă întreb dacă Hristos Domnul se recunoaște în faptele și activitatea mea pe care o desfășor în această eparhie. Sunt eu, oare, păstorul cel bun și sarea lumii, așa cum am fost afieroist să fiu? Pentru că ziua aniversară trebuie să fie pentru fiecare dintre noi, un timp al bilanțului. În această zi, mulțumim lui Dumnezeu pentru darul vieții venit prin părinții noștru cărora, dacă mai trăiesc, trebuie să le sărutăm mâna, iar dacă s-au dus la Domnul să mergem la mormintele lor să facem o rugăciune pentru că s-au ostenit întru ridicarea noastră.Vă mulțumesc tuturor colaboratorilor mei și tuturor celor care ați venit să ne înconjurați cu dragoste. Să rămânem în dragostea lui Hristos pe calea Evangheliei Sale”, a spus, printre altele, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.