Prima ediție a „Zilelor Betleemului Ștefanian”la Borzești

În zona Oneștiului, tinerii știu să respecte și să-și păstreze tradițiile. Au învățat să cultive ceea ce bunicii și străbunicii le-au lăsat moștenire. Așa se face că în ziua de prăznuire a Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, îmbrăcați în costume populare, micuții oneșteni l-au întâmpinat pe Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul la intrarea în curtea bisericii din Borzești, acolo unde ierarhul, înconjurat de un impresionant sobor de preoți din Protoieria Onești, a oficiat slujba dumnezeieștii Liturghii, în contextual serbării primei ediții a “Zilelor Betleemului Ștefanian”, organizată în perioada 1-2 iulie la Borzești.

Cu mașinile, pe jos ori cu trenul, sute de credincioși au ținut să participe la acest eveniment religios deosebit pentru eparhia Romanului și Bacăului. biserica „Adormirea Maicii Domnului”din Borzești la manifestările derulate în perioada 1 – 2 iulie, cu prilejul primei ediții a ”Zilelor Betleemului Ștefanian”.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, ierarhul și-a îndreptat atenția în mod deosebit spre tânăra generație, chemată, în contextul timpului zbuciumat pe care îl trăim, să promoveze valorile neamului românesc.

„Tinerii au datoria să poarte pe mai departe stindardul Sfintei noastre Ortodoxii, a neamului nostru, a valorilor care au structurat identitatea noastră de-a lungul veacurilor”, a menționat Preasfinția Sa.

Totodată, ierarhul a mulțumit municipalității oneștene pentru implicarea în organizarea acestui eveniment, felicitându-i pe pr. Constantin Alupei, protopop de Onești, și pe tânărul preot Petru Cautiș, parohul de la Borzești.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o serie de recitaluri de poezii și cântece patriotice românești dedicate Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.