Premierea elevilor participanţi la concursurile naţionale şi judeţene la disciplina religie

Vineri, 21 iunie a.c., la orele 17.00, la biserica ”Precista” din municipiul Bacău, Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, va premia elevii merituoşi care s-au evidenţiat la Olimpiada naţională de Religie Ortodoxă, la Concursul naţional interdisciplinar “Cultură şi spiritualitate românească”, la Concursul naţional interdisciplinar “Luminile credinţei”, la Concursul judeţean “Ethnos băcăuan” şi la etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie.

Evenimentul va debuta cu o slujbă de Te Deum oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa PS Ioachim Băcăuanul, care va rosti cu acest prilej o rugăciune de binecuvântare.

Cei 200 de elevi care s-au distins la aceste concursuri vor primi diplome, cărţi şi icoane din partea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. “Premierea olimpicilor a devenit o frumoasă tradiţie, prin purtarea de grijă a PS Episcop Ioachim Băcăuanul, fiind un eveniment aşteptat cu multă emoţie şi bucurie de profesori şi de elevi”, a declarat prof. Irina Leonte, inspector de Religie la ISJ Bacău.

Cu această ocazie, la Biserica Precista din Bacău şi la sediul protopopiatului Bacău, vor fi organizate o expoziţie iconografică şi etnografică, obiectele expuse fiind realizate de elevi.