Premianţi din Bacău la Olimpiada de Religie

Faza naţională a Olimpiadei de Religie ortodoxă s-a desfăşurat în perioada 2-6 aprilie 2012, la Oradea. Din judeţul Bacău au participat şase elevi, care au fost primii calificaţi la etapa judeţeană.

Premiul I la clasa a X-a a fost obţinut de eleva Andreea Ciobanu de la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir“ - Oneşti, îndrumată de pr. prof. Cautiş Petrică, iar menţiunea a II-a la clasa a VII-a fost luată de eleva Maria Zaharia de la Şcoala „Ghiţă Mocanu“ - Oneşti, îndrumată de prof. Otilia Bârgăoanu.

Menţiunea a II-a la clasa a IX-a a fost obţinută de eleva Alina Stoleru de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu“, îndrumată de pr. prof. dr. Constantin Leonte.

„Media rezultatelor pe judeţul nostru este 8,60. Religia este o disciplină de învăţământ iubită în şcoală, iar acest lucru este reliefat şi de premiile I obţinute în fiecare an la olimpiada naţională. Elevii noştri s-au evidenţiat printr-o bună pregătire, aleasă educaţie duhovnicească, o frumoasă ţinută morală şi prin foarte mult bun simţ“, a declarat prof. Irina Leonte, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău