Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul la sărbătoarea sfinților nemțeni

Sute de pelerini din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului participă începând de luni, 5 august, și până pe 7 august la sărbătorile sfinţilor nemţeni. În această dimineaţă, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a slujit alături de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Sfânta Liturghie în faţa Bisericii "Sfântul Ioan Iacob" a Seminarului Teologic Ortodox de la Mănăstirea Neamţ.

În această seară, de la ora 18:00 la seminarul nemţean s-a oficiat Privegherea în cinstea sfântului de la a cărui naştere se împlinesc anul acesta 100 de ani. Mâine seară, oamenii sunt aşteptaţi la slujba Privegherii în următoarele aşezări monahale nemţene care îmbracă straie de sărbătoare: Mănăstirea "Schimbarea la Faţă" de pe Muntele Ceahlău, Mănăstirea Sihla şi Schitul Icoana.

Marţi, 6 august, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va săvârşi Sfânta Liturghie pe Muntele Ceahlău, după ce la orele dimineţii va urca pe munte împreună cu pelerinii care vor participa la această sărbătoare.

În ziua de 7 august, Preasfințitul Părinte Ioachim va fi prezent la sărbătoarea de la Mănăstirea Sihăstria şi la Mănăstirea Sihla, unde se va sluji sfânta Liturghie împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.