Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a deschis Olimpiada Națională de Religie pentru seminarii și licee teologice ortodoxe

Municipiul Iaşi găzduiește, în perioada 18-21 aprilie, Olimpiada Naţională de Religie pentru seminarii şi licee teologice ortodoxe, ediţia a XVI-a.

Deschiderea acestui eveniment a fost făcută de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a oficiat, la Catedrala mitropolitană din Iaşi, astăzi, de la ora 18:00, o slujbă de Te Deum. Momentul religios a fost urmat de festivitatea de deschidere a olimpiadei, care a avut loc în Sala Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iaşi. Mâine dimineaţă, de la ora 7:30, concurenţii din toată ţara vor asista la Sfânta Liturghie care va fi oficiată în Paraclisul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iaşi.

Desfăşurarea propriu-zisă a concursului va avea loc mâine, 19 aprilie, între orele 9:00-13:00. De la ora 14:30, tinerii seminarişti vor merge într-un pelerinaj la mănăstirile Cetăţuia, Galata şi Hadâmbu.

Vineri, 20 aprilie, de la ora 8:00, în paraclisul seminarului ieşean se va săvârşi Sfânta Liturghie. Rezultatele concursului vor fi afişate începând cu ora 11:00, iar până la ora 12:00 se vor putea depune eventualele contestaţii. De la ora 13:00, concurenţii vor face turul oraşului Iaşi pentru a vizita câteva dintre cele mai reprezentative lăcaşuri de cult şi obiective turistice. În seara zilei de vineri (ora 20:30) se vor afişa rezultatele finale