Preasfințitul Episcop Ioachim Băcăuanul, la conferința preoților din Protopopiatul Moinești

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a prezidat astăzi, 18 septembrie, conferința semestrială a preoților din Protopopiatul Moinești.

Întâlnirea a debutat cu o slujbă de Te Deum oficiată în biserica ”Sf. Apostoli Petru și Pavel”, urmată de un parastas întru pomenirea preotului Mihai Gălușcă, mutat de curând la cele veșnice. Înaintea conferinței propriu –zise, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a ținut un cuvânt pastoral în care a vorbit despre slujirea preoțească și importanța acesteia, pe care l-am putea sintetiza în expresia ”cartea de vizită a Bisericii noastre este cultul”.

După un cuvânt introductiv al părintelui protopop Costel Mareș, au urmat apoi comunicările privind activitatea administrativă în parohii, clarificarea unor aspecte privind activitatea financiar-contabilă, prezentarea ultimelor hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, precum chestiuni referitoare la continuarea proiectului ”Școală după Școală”, pe care Protopopiatul Moinești și-a propus să-l extindă în noul an școlar. La finalul întâlnirii, Preasfinția Sa, dimpreună cu preoții din protoierie, a vizitat șantierul sediului noului Protopopiat. ”Sunt convins că va fi unul dintre cele mai frumoase și moderne sedii din cuprinsul Patriarhiei Române”, a precizat PS Episcop Ioachim Băcăuanul.

Tot astăzi a mai avut loc conferința preoțească semestrială la Protopopiatul Bacău, conferință prezidată de preotul Dan Antoci, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și preotul Constantin Tomozei, protopop al Protopopiatului Bacău.