Pod al prieteniei între copiii din Roman şi cei de la Iucşa

Ziua Internaţională a Copilului a fost una plină de veselie, de joc şi bucurie pentru preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 5 Roman şi pentru copiii din satul Iucşa, comuna Bozieni. Cadrele didactice ,Tălmaciu Angela şi Smeu Daniela, împreună cu membrii grupei “Neghiniţă” şi părinţii acestora, au realizat o colectă de jucării, haine, încălţăminte, rechizite şi alimente.

Acţiunea a făcut parte din cadrul proiectului de strategie comunitară “Să dăruim bucurie semenilor noştri”, ce a avut menirea de a-i responsabiliza pe copii încă de la vârste fragede şi de a-i ajuta pe semenii lor.

Pentru că doreau să petreacă Ziua Copilului într-un mod diferit faţă de anii precedenţi, micutii din Roman, însoţiţi de educatoare şi părinţi, s-au deplasat în satul Iucşa, unde au împărţit darurile la 25 de preşcolari şi 47 de copii ce provin din 14 familii nevoiaşe. Acestia au fost încântaţi de darurile primite, au recitat poezii, au cântat, au dansat şi s-au jucat împreună cu noii lor prieteni. Oaspeţii din Roman au avut parte şi de surprize, pregătite de preotul Capraru Cristinel de la Parohia Vad din Iucşa. Prin grija acestuia a fost organizată o adevărată expoziţie cu animale domestice, micuţii de la oraş având posibilitatea să admire iepuri, oi, capre, cai, vaci, un măgar, dar şi păsări de curte.

De asemenea, oaspetii din Roman au avut ocazia să se plimbe şi cu mai multe căruţe trase de cai până la biserica din localitate, acolo unde preotul Capraru Cristinel le-a ţinut celor mici si o lecţie de cateheza.

“Activitatea desfăşurată în parteneriat între Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 5 Roman şi Parohia Vad sat Iucşa se înscrie într-un cadru educaţional şi creştin mai larg, pentru că prin manifestări de acest gen copiii sunt sensibilizaţi de anumite probleme sociale, sunt stimulaţi în dorinţa de a-şi ajuta semenii, de a socializa. Ceea ce este cel mai important, din punctul meu de vedere, este că vor învaţa de la varste fragedei să îi ajute pe cei care au nevoie de sprijin, fără a aştepta în schimb beneficii materiale, mulţumirea sufletească fiind infinit mai mare decât orice recompense pe care le-ar primi. În acelaşi timp, ne bucurăm că am reuşit să dedicăm o zi din viaţa noastră în întregime copilăriei şi să aducem fericire si zâmbete atât pe chipurile copiilor din oraş, cât şi pe chipurile celor de la ţară”, a declarat preotul Capraru Cristinel.