Oaspeți de seamă la Centrul Eparhial de la Roman

Cu ocazia vizitei în zona Neamțului, domnul Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei în România și, domnul Răduța Matache, ambasadorul României în Suedia, au efectuat o vizită la Centrul Eparhial de la Roman.

Cele două personalități, însoțite de reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, au fost primite de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

După ce au vizitat Catedrala Arhiepiscopală și muzeele aflate în incinta Centrului Eparhial, distinșilor oaspeți le-a fost prezentată de către Preasfințitul Părinte Episcop importanța istorică a acestui centrul eparhial, un simbol al valorilor perene ale poporului român.

De asemenea, Preasfinția Sa a făcut cunoscute proiectele social-filantropice pe care Eparhia noastră le derulează sau și-a propus să le deruleze, luîndu-se în considerare posibilitatea găsirii unor parteneri externi interesați să colaboreze cu Biserica în vederea dezvoltării acestora.

Totodată, Preasfințitul Ioachim a prezentat oaspeților proiectele Centrului Eparhial cu privire la conservarea și protejarea patrimoniului cultural bisericesc pe care Arhiepiscopia Romanului și Bacăului îl deține.

La finalul întâlnirii, Preasfinția Sa și-a manifestat speranța că, în viitor, se vor putea realiza parteneriate între instituția Bisericii și instituții din Suedia, menite a susține Eparhia noastră atât în proiectele și programele cultural-patrimoniale bisericești, cât și cele social-filantropice.