”O zi împreuna, o treapta spre Cer”

Marți, 18 Iunie 2013, cu binecuvântarea PS Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, în cadrul Centrului Social-Cultural-Gospodăresc "Sfăntul Cuvios Antipa" de la Itești, s-a desfășurat programul "O zi împreuna, o treapta spre Cer".

Inițiat de pr. Codrin Laslau si pr. Liviu Dănila, acest proiect propune tuturor preoților care doresc să se implice în activități extra-parohiale, să colaboreze pentru a oferi copiilor o zi deosebită cu jocuri ce îndeamnă la unitate și ajutor reciproc, completata de lecții de cateheză și o masă gătită în mod tradițional.

Prima activitate s-a realizat prin colaborarea cu pr. Abageru Constantin, de la parohia Parava, si prof. Elena Abageru, profesoara de religie si diriginta a clasei a VI-a la școala din aceeași localitate. Copiilor, veniti la Itesti pentru prima oara, li s-a prezentat pe scurt istoricul Centrului, ideea care a dus la înființarea acestuia si scopul social-filantropic.

La prânz, copiii au avut ocazia sa particepe la treburile gospodaresti, asistand in premiera la felurile activitati specifice Centrului de la Itesti. ”A fost o zi intensa, dar relaxanta, copiii s-au simțit liberi, dar responsabili, au înțeles ca tot ceea ce realizam in sprijinul aproapelui este "o treapta spre Cer". Așteptăm ca noi grupuri de copii paseasca in Centrul Social-Cultural-Gospodaresc "SF Cuvios Antipa" de la Itesti”, a declarat pr. Codrin Laslau.