O nouă poartă către cer în parohia Gârleni

Zi de mare sărbătoare pentru credincioșii din parohia Gârleni, acolo unde a slujit duminică, 20 octombrie, Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Înconjurat de un sobor de preoți, Preasfinția Sa a resfințit biserica "Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil".

Sfântul locaș a fost zidit în anul 1863 de către enoriașii parohiei, fiind reconstruită ulterior între anii 1929-1931, cu sprijinul Prefecturii Bacău și al Episcopiei Romanului și Hușilor în timpul pastorației preotului Lăzescu Theodor.

Între anii 1976 -1977 a fost renovată de către preotulNegru Cezar și pictată de Chiuariu Mihail. În perioada anilor 2007-2013 a fost consolidată și renovată de către preotul Lazăr Toader, care slujește aici din anul 1992.

”Acoperișul sfintei biserici a fost schimbat și a fost construit un turn clopotniță nou. De asemenea, a fost introdusă încălzireîn biserică, iar pictura a fost restaurată. Și catapeteasma a fostînlocuită. Totodată, sfânta masă a fost schimbată fiind montată una nouă”, a explicat preotul Vasile Cozma, protopop de Buhuși.

Lucrările realizate la biserica din Gârleni au fost posibile datorită implicării preotul paroh Lazăr susținut de enoriași și de autorităție locale în mod deosebit primarul Flenchea Valentin.