Întâlnirea preoților din cadrul MAI binecuvântată de PS Episcop Ioachim Băcăuanul

La biserica „Sfânta Treime” din incinta Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău a avut loc miercuri, 28 noiembrie, cea de a VI-a întâlnire anuală metodică și de specialitate a preoților din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, care se desfășoară în fiecare an, conform legislației clerului militar.

După sfânta Liturghie oficiată de toți cei 18 preoți participanți la acest moment, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat o slujbă de Te Deum, la care au participat inclusiv cadre militare din Inspectoratului de Jandarmi Bacău, după care a adresat un cuvânt de învățătură și de binecuvântare pentru toți cei prezenți.

„ Ați fost trimiși în aceste instituții ale statului cu un mandat special din partea Bisericii, pentru că preoții din acest minister sunt angajați în calitate de misionari. Să nui uitați niciodată această cinste pe care o aveți, care vi s-a conferit din partea Bisericii”, a spus Preasfinția Sa care a le-a urat preoților prezenți la conferință „să aveți o întâlnire lucrativă, să plecați de aici cu forțe noi, să răspundeți cu demnitate preoțească la toate activitățile la care sunteți chemați să le împliniți”.

La rândul său, reprezentantul clerului din cadrul MAI, preotul Nicoale Constantin a mulțumit Preasfinției Sale pentru cuvintele adresate și a precizat scopul acestei întâlniri. „Este o ocazie de a vedea realizările fiecăruia, de a vedea problemele care există, și o ocazie de instruire dat fiind faptul că participă în fiecare an preoți profesori de la Facultățile de Teologie care prezintă teme de actualitate”, a explicat preotul Nicolae Constantin , șef asistență religioasă în ministerul Administrației și internelor.

La sfârșitul întâlnirii, din partea preoților din cadrul MAI, părintele Iulian Ichim a oferit Preasfințitului Ioachim icoana Sfântului Apostol Andrei.