Icoana făcătoare de minuni de la Trifești, în pelerinaj la mănăstirea „Buna Vestire” din Tisa Silvestri

În plină perioadă de post, sute de pelerini sunt așteptați la mănăstirea din Tisa Silvestri, care își serbează duminică hramul. Aici, începând de astăzi, 23 martie, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost adusă în pelerinaj icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești, căreia credincioșii i se vor putea închina până duminică după-amiază.

De altfel, în ziua de 25 martie a devenit o tradiție ca sute de creștini din Bacău și nu numai să vină la mănăstirea din Tisa Silvestri pentru rugăciune și trăirea în comuniune creștină a uneia din cele mai frumoase sărbători. Mănăstirea „Buna Vestire” este situată pe șoseaua Bacău-Vaslui, la 23 kilometrul nord-est de municipiul Bacău. Prima atestare documentară datează de la 13 aprilie 1729, când un răzeș dăruiește mănăstirii Tisa o parte din satul Mărmureni-Vaslui. În1864, când schitul a pierdut moșia și pădurea, s-a desființat. În 1895 se face mențiunea că la Tisa a fost un schit de călugări și că se mai văd urmele unei bisericuțe. În 1990, s-a hotărât reînființarea mănăstirii. Credincioșii satului au donat pământ și s-a înființat o mănăstire, După 20 noiembrie 1996, mănăstirea a fost transformată în mănăstire de maici.

O zi deosebită va fi duminică și la mănăstirea din Pogleț, comuna Corbasca, care își serbează hramul tot în ziua Bunei Vestiri