Eveniment deosebit organizat de Biserică și Armată la Roman

Joi, 14 martie 2013, în clădirea unde funcționează Poliția Locală Roman și Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Roman a avut loc un eveniment cu importante semnificații istorice.

În prezența reprezentanților Garnizoanei Roman, a reprezentanților administrației locale, a mai multor veterani de război și ofițeri în rezervă, dar și a iubitorilor de istorie, a fost dezvelită o placă comemorativa, în amintirea infiintarii Diviziei 7 Infanterie , care a funcționat sase decenii în clădirea care acum găzduiește cele două servicii ale Primăriei Roman.

După dezvelirea plăcii comemorative, Pr.Florin Țuscanu, protopop de Roman, delegatul Preasfintitului episcop Ioachim Bacauanul, și pr. Ionel Bucur, preotul Garnizoanei Roman,au oficiat un TeDeum de mulțumire pentru binefacerile primite de ostasii acestei mari unitati de-a lungul timpului,dupa care a fost binecuvantata placa comemorativa, prin stropirea cu apa sfintita.

Divizia a 7-a s-a înființat la 16 martie 1883, având în compunere două brigăzi de infanterie, două regimente de călărași și un regiment de artilerie. Comandamentul Divizei 7 Infanterie a funcționat în clădirea din apropierea garii si a parcului municipal, unde a fost asezata placa comemorativa , timp de 60 de ani, până la 30 noiembrie 1944.