“Daruri pentru suflet”

Joi 28 martie 2013 bătrânii din Centrul rezidenţial de îngrijre a persoanelor vârstnice al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, de la Parohia Hârja au avut parte de o vizită neaşteptată, din partea Asociaţiei “C. Brâncoveanu” Bacău.

Centrul de la Hârja a fost inclus în proiectul pe care Asociaţia “C. Brâncoveanu” îl dezvoltă şi care are ca scop vizitarea centrelor destinate îngrijirii persoanelor vârstnice şi iîcheierea de posibile parteneriate.

Vizita a început cu un scurt program artistic în care au fost prezentate cântece religioase, tradiţioanale româneşti , balade, romanţe dar şi cântece specifice zonei Hârjei acompaniate de instrumentişti (fluier, acordeon) şi au fost recitate poezii. Bătrânii au fost puternic impresionaţi de mesajul pe care aceştia l-au transmis, activităţile prezentate le-au dăruit speranţă dar şi un exemplu de bună practică. Au aplaudat, au fredonat melodii împreună şi pentru câteva minute au uitat parcă de suferinţe, de dureri şi de doruri apăsătoare. Au primit apoi daruri de la vizitatori. cu care au schimbat păreri şi impresii.

Vizita s-a încheiat cu mulţumiri pentru momentele oferite, bătrânii de la Hârja exprimându-şi dorinţa de a mai petrece astfel de clipe plăcute şi emoţionante în acelaşi timp.