Corala „Lumină lină”, locul II la faza mitropolitană a concursului „Lăudaţi pe Domnul!“

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de alți ierarhi membri ai Sinodului mitropolitan, a asistat duminică, 7 octombrie, orele 17.00, la Catedrala mitropolitană din Iaşi, la faza mitropolitană a concursului naţional de muzică bisericească "Lăudaţi pe Domnul!"

În competiţia organizată de Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Iaşilor au fost înscrise mai multe corale din eparhiile Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, între care și Corul "Lumină lină" al preoţilor din Protopopiatul Bacău, dirijat de diac. Andrei Antal.

La final, clericii băcăuanii, participanți pentru prima oară la acest concurs, au obținut locul al II-lea, ratând calificarea pentru etapa patriarhală.

”A fost prima noastră prezență și am fost foarte aproape de a obține locul I. Deși suntem o corală tînără, sperăm ca anul viitor să reușim să ne calificăm la etapa patriarhală”, a declarat diac. Andrei Antal.

Proba de concurs a constat în interpretarea a trei piese muzicale: o piesă monodică psaltică, o piesă din repertoriul liturgic bisericesc ortodox şi o piesă de chinonic - concert religios. Juriu care a evaluat corurile aflate în concurs a fost format din specialişti recunoscuţi pentru valoarea lor la nivel naţional şi internaţional. Preşedintele juriului a fost prof. univ. dr. Viorel Munteanu, fost rector al Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi.