Conferință preoțească la Protopopiatul Onești

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a prezidat astăzi, 8 octombrie, conferința preoțească semestrială a preoților din Protopopiatul Onești.

Întâlnirea a debutat la ora 10:00, cu slujba Te-Deumului, după care, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, îndemnându-i pe cei prezenți, preoți și mireni, în a-L propovădui pe Hristos prin cuvânt, dar mai ales prin faptă.

A urmat apoi susținerea unui referat având ca subiect Taina Sf. Maslu și îngrijirea bolnavilor de către preotul Paul Vamanu, de la Spitalul Penitenciar Tg. Ocna. De asemenea, au fost analizate și dezbătute probleme administrative, precum și ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

La finalul întâlnirii părintele protopop Constantin Alupei a evidențiat beneficiile unei astfel de întâlniri prin identificarea de noi soluții și idei în activitatea pastoral misionară și social-filantropică a preoților. Conferința s-a încheiat cu conferirea de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a distincției de iconom stavrofor preotului Paul Vamanu.