Conferință pastoral-misionară în Protopopiatul Buhuși

Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, joi, 18 octombrie, la biserica “Învierea Domnului” din Buhuși, a avut loc conferința pastoral-misionară a preoților din Protopopiatul Buhuși.

Tema acestei întîlniri a fost “Lucrarea pastorală a Bisericii și slujitorii ei, pentru îngrijirea bolnavilor”, susținerea ei fiind făcută de pr. Dumitru Bumbea, de la parohia Dumbrava Itești. Ca delegat din partea Preasfințitului Părinte Episcop a participat pr. Ioan Gherasimescu, vicar administrativ al Eparhiei.

În partea de început, pr Ionuț Căsăneanu, reprezentant al Fundației Episcop Melchisedec, a prezentat programul “Formare trainică pentru parteneriat social”, în cadrul Proiectului Forte a Patriarhiei Române.

În numele preoților acestui protopopiat, pr. Protopop Vasile Cosma a mulțumit reprezentaților Centrului Eparhial și ai Fundației Episcop Melchisedec, precum și tuturor parohiilor implicate în proiecte social-filantropice cu ocazia Anului omagial al Sf. Maslu și îngrijirii bolnavilor.