Centrul Național de Formare Continuă “Dumitru Staniloae” a organizat cursul: Dezvoltarea Competențelor Sociale și Civice

În săptămâna 20-24 mai 2013 la Complexul Măgura Verde din județul Bacău, Centrul Național de Formare Continuă “Dumitru Staniloae” a organizat cursul Dezvoltarea Competențelor Sociale și Civice pentru 24 de preoți și angajați ai ONG-urilor ce funcționeaza cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Acest curs este acreditat ANC și face parte din oferta de formare din cadrul Proiectului FORTE - Formare Trainică pentru Parteneriat Social, proiect cofinanțat din Fondul Social European și implementat de Federația Filantropia împreună cu Patriarhia Română, SC Global Commercium Development și Instituto de Formation Integral (IFI) din Spania.

Cursul Dezvoltarea Competențelor Sociale și Civice are ca scop dobândirea cunoștințelor, a abilităților necesare și a unei atitudini favorabile participării active la viața socială și civică, competențe necesare pentru o adaptare optimă la cerințele societății actuale care pune accentul din ce în ce mai mult pe relaționarea optimă cu ceilalți (persoane, echipe, organizații).

Obiectivele vizate în aceste zile de training au fost: formarea de abilități pentru a organiza întalniri de lucru eficiente, pentru a gestiona conflicte într-o manieră constructivă, demonstrarea abilităților de comunicare asertivă, de rezolvare de probleme, de a identifica tipurile de lidership. Participanții au utilizat conceptele de membru al unei echipe, grup, organizații de muncă, egalitate de gen și nediscriminare, societate și cultură, drepturi civile și cetățenie.

În cadrul Proiectului FORTE, prin Centrul de Formare Continuă “Dumitru Stăniloae” se desfăşoară o serie de cursuri cu tematici şi subiecte diverse care se adresează personalului angajat al eparhiilor şi unităţilor bisericeşti (protopopiate, parohii, mânăstiri, centre social-filantropice, etc), clerical, neclerical sau personal administrativ, precum şi personalului ONG-urilor eparhiale sau partenere ale eparhiilor în diferite activităţi social-filantropice, misionar-pastorale şi cu tineret. Oferta de cursuri poate fi găsita pe site-ul Federatiei Filantropia: http://federatia-filantropia.ro/category/training/