Bucurie sfântă la biserica ”Învierea Domnului” din municipiul Bacău

Câteva sute de băcăuani au participat în Duminica a V-a după Paște la slujba arhierească oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în biserica ”Învierea Domnului” din municipiul Bacău. La dumnezeiasca Liturghie au participat alături de ierarh și un sobor de preoți, în frunte cu părintele Constantin Tomozei, protopop de Bacău.

Cu acest prilej, la biserica al cărei paroh este preotul Dinu Petru, zeci de copilași prezenți la sărbătoarea duhovnicească din zona Miorița, au fost împărășiți de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul cu Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

De asemenea, în contextul binecuvântatei sărbători din Duminica Samarinencii, Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură cu referire atât la sărbătoarea Învierii Domnului, cea mai importantă sărbătoare a Bisericii, și hramul uneia dintre cele mai frumoase biserici din Bacău, cât și la sfânta Evanghelie citită astăzi, a femeii samarinence.

”Cei care suntem grefați prin botez pe viața Hristos trebuie să fim martorii lui Hristos până la sfârșitul veacurilor. În măsura în care trăim și propovăduim mesajul lui Hristos, tot așa și Hristos se va recunoaște în noi și în faptele pe care le-am făcut spre slava Lui”, le-a spus, printre altele ierarhul credincioșilor băcăuani.