”Bucuria de a fi creștin” la final în Eparhia Romanului și Bacăului

La Seminarul Teologic Ortodox „Melchisedec Ștefănescu“ din Roman a avut loc, astăzi 9 mai 2013, faza pe eparhie a Concursului- spectacol „Bucuria de a fi creştin“, la care au participat 18 copii din cele 6 protopopiate. Evenimentul, organizat cu binecuvântarea și sub coordonarea Preasfințitului Părinte Epsicop Ioachim Băcăuanul, a debutat în sala de festivităţi a instituției de învățământ romașcane, unde, după cuvântul de început al pr. vicar-administrativ Ioan Gherasimescu, copiii şi tinerii au interpretat cântece religioase specifice perioadei pascale, au recitat poezii cu tematică religioasă sau morală şi fragmente de proză despre Învierea Domnului şi sărbătorile premergătoare Paştilor. La fiecare din cele trei secţiuni ale concursului au participat cei mai buni reprezentanţi din protoieriile Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Reprezentaţiile celor mici au fost jurizate de o comisie din care au făcut parte pr. Constantin Gherasim, Inspector activităţi cu tineretul şi mass-media, d-na prof. Drăghiceanu Elena, prof de limba romană la Seminarul Teologic „Melchisedec Ștefănescu” și d-na prof. Onofrei Marinela, prof de religie la Școala Nr. 1 din Roman.

Participanții au încântat juriul prin virtuozitatea interpretării, originalitatea costumelor populare și autenticitatea mesajului transmis prin poezie și cântec.

După ce și-au demonstrat măestria artistică și calitățile, concurenţii au fost premiaţi de P.S. Episcop Ioachim Băcăuanul cu diplome și daruri constând în cărţi de rugăciune, icoane, dulciuri, CD-uri. La sfârșit Preasfinția Sa i-a felicitat pe elevii din Eparhie, prin reprezentații lor de la Roman, și a rostit un cuvânt de învățătură.

La secțiunea interpretarea unui cântec religios sau popular:


     Premiul I – Bancu Diandra – Protopopiatul Roman
     Premiul II – Vezeteu Iustin – Protopopiatul Bacău
     Premiul III – Avasiloaie Mălina Ioana – Protopopiatul Moinești

La recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic/religios

     Premiul I – Bârgăoanu Ștefan – Protopopiatul Onești
     Premiul II – Hampău Alin – Protopopiatul Moinești
     Premiul III – Ursache Maria – Protopopiatul Buhuși

La interpretarea unui text literar în proză

     Premiul I – Mihăilă Harina – Protopopiatul Roman
     Premiul II – Balint Antonia – Protopopiatul Buhuși
     Premiul III – Hereș Teodor – Protopopiatul Moinești

Au mai participat și au încântat pe toți cei prezenți, următorii elevi: Voinea Patricia, Irimia Izabela, Moisă Iulia, Diaconu Diana, Tilibașa Andrei, Maria Abageru, Olteanu Briana Georgiana, Huțuleac Denisa, Alupoaie Mădălina. Felicitări tuturor, elevilor, părinților lor, preoților responsabili cu cateheza în protoierii!