Biserica Precista din Bacău, izvor de binecuvântare pentru credincioșii băcăuani

PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a oficiat astăzi Sfânta Liturghie şi sfinţirea cea mare a apei la Biserica Precista din Bacău. Preasfinţia Sa a fost întâmpinat în faţa sfântului lăcaş de soborul de preoţi şi de credincioşi, fiind intonat imnul arhieresc.

Spre finalul Sfintei Liturghii, în dangătul clopotelor, s-a ieşit în procesiune în curtea bisericii unde s-a oficiat slujba Aghezmei Mari.

Preasfinţia Sa a citit rugăciunile de sfinţire a apei celei mari după rânduiala Bisericii noastre. Au fost sfinţite în jur de 3000 de litri de apă pentru cei peste 2000 de credincioşi prezenţi la acest eveniment. Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a adresat un cuvânt de învăţătură în care a arătat importanţa sărbătorii Bobotezei, când s-a descoperit Preasfânta Treime. Preasfinţia Sa a mai amintit de harul lui Dumnezeu care s-a coborât în chip de porumbel, dar şi de Mântuitorul Hristos care s-a smerit până la moarte ca să ne mântuiască pe noi. PS Ioachim Băcăuanul a remarcat că oamenii trebuie să se transfigureze prin baia Botezului pentru a ajunge în împărăţia lui Dumnezeu”, a relatat pr. paroh Constantin Tomozei, care este şi protopop al Protopopiatului Bacău.