Băcăuani și romașcani, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, la slujba de înmormântare a părintelui Iustin Pârvu

Sute de credincioși din zona Bacăului au participat alături de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la slujba de înmormântarea părintelui Iustin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă, care a avut loc joi, 20 iunie.

Sfânta Liturghie și apoi slujba de înmormântare a marelui duhovnic au fost oficiate de un sobor de ierarhi în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Părinte Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul, şi PS Longhin, Episcop de Bănceni. Credincioşii care au ajuns la Petru Vodă sunt o mărturie a credinţei vii, lucrătoare. Ei au venit să-l vadă pentru ultima dată pe părintele lor drag.

”Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a dat speranţă celor ce suferă, pentru că el însuşi a trecut prin suferinţă. Celor care au urmat „calea cea strâmtă şi cu chinuri” Dumnezeu le-a făgăduit: „le voi da în casa Mea şi înlăuntrul zidurilor Mele un nume şi un loc mai de preţ decât fii şi fiice; le voi da un nume veşnic şi nepieritor” (Isaia 56, 5). Privind la lumina vieţii sale şi la mulţimea ucenicilor pe care Părintele Justin Pârvu i-a îndrumat pe calea mântuirii în Hristos, considerăm că trecerea sa la cele veşnice este o pierdere pentru viaţa şi lucrarea pastorală a Bisericii, pentru monahismul românesc şi pentru mulţimea credincioşilor care l-au cunoscut. În aceste clipe de vremelnică despărţire până la obşteasca Înviere, pentru ucenicii săi duhovniceşti rămân ca mângâiere rugăciunea şi aducerea aminte a cuvintelor ziditoare de suflet pe care le adresa tuturor. Ne rugăm ca Hristos Domnul, Cel răstignit, înviat şi înălţat la Cer, să odihnească sufletul slujitorului său Justin arhimandritul în loc luminat, în loc de odihnă, de unde au fugit toată durerea, întristarea şi suspinul; şi să-i ierte orice greşeală a săvârşit el cu cuvântul, cu fapta sau cu gândul, ca un Dumnezeu bun şi iubitor de oameni! Veşnică să-i fie pomenirea din neam în neam!”, se menționează în mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.