Ajunul sărbătorii Sfântului Antipa de la Calapodești la Catedrala din Roman

Astăzi 9 ianuarie, în ajunul hramului Sf. Antipa de la Calapodești, ocrotitor spiritual al Paraclisului Arhiepiscopal de la Roman și al Eparhiei Romanului și Bacăului, PS Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat la Catedrala ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, Sfânta liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul dumnezeieștii slujbe a fost hirotonit în treapta de preot diaconul Cristinel-Vasile Lungu pe seama Parohiei „Sf. Voievozi”, Slobozia-Urechești, Protopopiatul Sascut.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii, PS Ioachim a pomenit pe vrednicul de pomenire IPS Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei trecut la cele veșnice în data de 7 ianuarie.

La ora 16.00 PS Părinte Episcop Ioachim, înconjurat de soborul preoților consilieri și inspector ai Centrului Eparhial, precum și preoți slujitori din Protopopiatul Roman, va oficia Slujba Vecerniei. Apoi, va urma procesiunea cu icoana Sf. Cuv. Antipa şi racla cu sfinte moaşte din Catedrala Arhiepiscopală, care vor fi depuse în Paraclisul arhiepiscopal spre închinarea credincioşilor. Aici, Preasfinția Sa va oficia slujba Acatistului Sfântului Antipa de la Calapodești.