Ajutor spiritual și material pentru tinerii bolnavi de cancer, în Protopopiatul Bacău

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Anul omagial al Educației religioase a tineretului ortodox, derulează începând cu luna martie 2016, Programul Social Eparhial adresat tinerilor bolnavi de cancer sau alte afecțiuni.

        Marți, 4 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a continuat derularea Programului Social Eparhial adresat tinerilor bolnavi de cancer sau alte afecțiuni, în Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Protopopiatul Bacău. În acest sens au fost identificate două cazuri  de tineri bolnavi, cu posibilități financiare reduse, cu scopul de a li se oferi un sprijin spiritual, dar și material, în vederea depășirii sau ameliorării situației dificile pe care o traversează.

       Mai întâi s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți sub protia P.C. Pr. Protopop Costică Busuioc. Apoi, părintele Protopop Busuioc Costică, alături de cei unsprezece preoți slujitori din sobor, înaintea enoriașilor, dar și a  familiilor invitate să beneficieze de sprijinul moral și material din cadrul proiectului menționat, a explicat în cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej rolul și rostul ”purtării crucii, în scopul curățirii de păcate a sufletului”, subliniind importanța rugăciunii pentru persoanele bolnave, dar și nevoia implicării întregii comunități parohiale în sprijinirea acestor persoane.

        Părintele paroh Aurel Cîrlan a făcut apoi o scurtă prezentare a situației dificile pe care o traversează familiile identificate, menționând faptul că acestea au apreciat în mod special slujba și rugăciunile făcute de către membrii comunității pentru dobândirea însănătoșirii,  având o mult mai mare importanță decât ajutorul financiar primit. De asemenea, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru inițierea acestui program social eparhial, prin care toată comunitatea parohială se poate implica în vederea alinării suferinței și ajutorării unora dintre membrii bolnavi. Mulțumiri au fost adresate atât preoților participanți, cât și enoriașilor care, începând cu  Duminică a treia  a Postului Mare s-au implicat în organizarea acestei colecte pentru sprijinirea cazului semnalat.

         În finalul întâlnirii, suma colectată a fost oferită familiilor, în baza unui proces- verbal de predare, aceastea aducând mulțumiri comunității, părintelui protopop, preoților și Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pentru dragostea, grija și compasiunea arătate față de cei suferinzi.

(Pr. Cîrlan Aurel)