Ajutor pentru o familie care a rămas fără casă

8 Martie 2017

Cu binecuvântare IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia Cotu Vameş II din Protopopiatul Roman, urmare evenimentului nefericit de la începutul lunii martie a.c., când o familie din localitate a pierdut într-un incendiu devastator agoniseala de-o viață, urmând cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care îndeamnă "să ne bucurăm cu cei ce se bucură şi să fim alături celor ce au motive de întristare", s-a mobilizat şi a organizat o colectă care să vină în sprijinul acestor membri ai comunității greu încercați de necaz.

Astfel, Părintele paroh Ciucanu Mario-Doro a mers acasă la familia aflată în grea încercare şi a oferit în numele enoriașilor din parohie un mic ajutor financiar, un televizor pentru copii şi consilierea spirituală necesară în astfel de situații.

Având în vedere evenimentul nefericit prin care a trecut familia Ștefan la începutul lunii martie, săptămâna trecută, eveniment în urma căruia a ars casa în care locuia această familie, parohia noastră a fost profund sensibilizată de cele întâmplate. Ne-am  mobilizat și am  strâns suma simbolică de 1.000 de lei, pe care am donat-o familiei ca sprijin pentru începerea reconstrucției casei. Totodată, am oferit un televizor, ca mângâiere copiilor – cu vârsta de patru, respectiv nouă ani – și flori, fiindcă este ziua femeii și florile simbolizează compasiunea, admirația și  solidaritatea cu persoanele dragi nouă: cu mamele, cu bunicile, cu surorile, cu soțiile, cu fetele și cu toate ființele dragi care ne fac viața mai ușoară și mai frumoasă”, a afirmat preotul Mario-Doro Ciucanu, parhoul de la biserica ”Sf. Dumitru” din Cotu Vameș.

Citește mai multe articole despre: Protoieria Roman, Parohia Cotu Vameş II, 8 martie, 2017